تشخیص اختلال شخصیت مرزی در افراد | علائم و راه درمان

تشخیص اختلال شخصیت مرزی

تشخیص اختلال شخصیت مرزی در افراد | علائم و راه درمان

تشخیص اختلال شخصیت مرزی | بیماری اختلال شخصیت مرزی را چگونه تشخیص دهیم؟ اختلال شخصیت مرزی چه علائمی دارد؟ در این مقاله قصد داریم مفصلا درباره یکی از شایع ترین بیماری های روانی در افراد با شما صحبت کنیم، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

تشخیص اختلال شخصیت مرزی
تشخیص اختلال شخصیت مرزی

تشخیص بیماری اختلال شخصیت مرزی

یکی از سوالاتی که درباره بیماری ها پرسیده می شود راهی برای تشخیص بیماری در افراد است، باید بدانید برای تشخیص بیماری مهم ترین نکته شناخت کافی درباره علائم است، در ادامه قصد داریم درباره مهم ترین علائم بیماری اختلال شخصیت مرزی با شما صحبت کنیم، همچنان با ما همراه باشید.

ناپایداری در روابط فردی

مهم ترین علائم بیماری اختلال شخصیت مرزی عدم پایداری در روابط فردی و عاطفی است، فرد مبتلا به بیماری اختلال شخصیت مرزی در روابط خود حد و مرزی ندارد و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند، این فرد روابط خود را چالشی می بیند که هر روز به اشکال مختلف با آن درگیر است، نداشتن ثبات در روابط عاطفی یا اجتماعی سبب رنجش بسیار خود و اطرافیانش خواهد شد.
این فرد امروز از روابط خود شاد و خوشحال است و ممکن است فردا ناامید و با افراد مهم زندگیش درگیری داشته باشد، عدم پایداری در روابط زندگی وی را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث خواهد شد تا با مشکلات بسیاری رو به رو شود.

ترس از تنهایی یا ترک شدن

مهم ترین فاکتوری که در تشخیص اختلال شخصیت مرزی باید در نظر داشته باشید این است که فرد از تنهایی و ترک شدن هراس بسیاری دارد. تحمل تنهایی را ندارد، فشار ترک شدن یا تنهایی بر وی بسیار زیاد است و از هراس رها شدن افراد خانواده یا دوستان خود را تحت فشار قرار می دهد.
سعی دارد به هر شکلی تنهایی خود را پر کرده و همیشه اطرافش کسانی حضور داشته باشند. ممکن است مانع بیرون رفتن دیگران شود، رفتار چسبنده داشته باشد و موجبات بسیاری برای ناراحتی خود یا دیگران فراهم کند.

عدم ثبات در شخصیت خود

فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ثباتی در شناخت شخصیت خود ندارد، امروز خود را دوست دارد و با خود مهربان است فردا از خودش بیزار است و تنفر از خود ممکن است آسیب رسان باشد.
اختلال شخصیت مرزی پایه اساس بی ثباتی در زندگی فرد خواهد بود، فردی که مبتلا است امروز حال و روزگار مثبتی دارد اما فردا انگار با تمامی دنیا سرجنگ دارد.

رنجش زیادی را تحمل می کنند

فرد مبتلا رنجش زیادی را تحمل می کند، از نظر روحی رنج زیادی می برد و مشکلات بسیاری را با خود به این سو و آن سو خواهد برد. این فرد نیاز دارد از نظر روحی سریعا درمان خود را آغاز کند، اگر رنجش و بیماری وی پیشرفت کند ممکن است رفتارهای پرخطری مانند اعتیاد، خودکشی و خودزنی را از خود بروز دهد.
کنترل رفتار در چنین فردی سخت است و برای تشخیص اختلال شخصیت در یک فرد باید ریز به ریز رفتارها و حرف هایش را زیر نظر بگیرید.

رفتارهای تکانه ای دارد

فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی رفتارهای تکانه ای بسیاری از خود نشان می دهد. ممکن است بدون هیچ فکری افکار مسموم و قضاوت های مخربی داشته باشد. پولی هنگفتی را خرج کرده و خود را در شرایط سختی دچار کند.
بر روی شرایط رخ نداده برنامه ریزی کرده و در صورتی که چیزی مطابق انتظار او نباشد بهم ریختگی بسیاری از خود نشان دهد.
چنین فردی معمولا شرایط خود و خانواده خود را سخت تر خواهد کرد، اقدامات بدون فکر و تکانه ای مشکلات بسیاری را برای فرد ایجاد می کند.

تشخیص اختلال شخصیت مرزی
تشخیص اختلال شخصیت مرزی

احساسات مشخصی را تجربه نمی کند

احساسات مشخصی را تجربه نمی کند به این معنا که فرد ممکن است لحظه ای نوسانات احساسی از خود نشان دهد. در این لحظه شاد و سرحال است و یک ساعت بعد ممکن است بدون هیچ دلیلی گریه کند و یا دعوا و خشونت از خود نشان دهد.
نداشتن تعادل در ابراز احساسات معمولا مهم ترین نکته برای تشخیص بیماری اختلال شخصیت مرزی است. عدم تعادل در احساسات و رفتار زمینه ساز علائم دیگر بیماری است، در نتیجه اگر فردی را می شناسید که در رفتار و احساسات خود نامتعادل است بهتر است از مناظر دیگری او را بررسی کنید.

خشم غیرقابل کنترل

فرد بیمار معمولا خشم غیر قابل کنترلی از خود بروز می دهد. این خشم به گونه ای است که نمی توان آن را مهار کرد و ممکن است آسیب های خطرناکی برای فرد و اطرافیان وی در پی داشته باشد.
احساسات غیر قابل کنترل زمینه ای برای بروز خشم را فراهم می کند و از این رو است که افراد مبتلا به بیماری اختلال شخصیت مرزی ممکن است برای اطرافیان خطرآفرین باشند.
خشمی که از افراد مبتلا مشاهده می کنید با احساس خشم عادی افراد تفاوت های بسیاری دارد. این خشم بسیار آزاردهنده تر است و در برابر عصبانیت و خشم عادی شدت بسیار زیادی دارد.

بدبینی و مشکوک بودن

افراد مبتلا به بیماری اختلال شخصیت مرزی معمولا بدبینی و مشکوک بودن فرد نسبت به افراد و رفتارهای آن هاست. فرد مبتلا معمولا سریعا افراد را قضاوت می کند و با قضاوت های خود روابط فردی و اجتماعیش را تحت تاثیر قرار می دهد.
بدبینی یکی از مهم ترین علائم بیماری اختلال شخصیت مرزی است و باید جدی گرفته شود. شخصیت بدبین عموما در تخیلات خود رفتارها را قضاوت می کند و با توضیح دیگران نیز بر قضاوت های خود اصرار می ورزد. در نتیجه روابط کاری یا اجتماعی و حتی فردیش را از دست می دهد.

راه درمان بیماری چیست؟

بعد از تشخیص سوال بسیار مهمی که مطرح می شود این است که راه درمان چیست و چگونه باید درمان را آغاز کرد؟ نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که برای تشخیص صحیح نیاز به مراجعه به روانشناس دارید. پس یک فرد عادی نمی تواند بیماری طرف مقابل خود را تشخیص دهد.
چه بسا فرد مبتلا مشکلات دیگری هم داشته باشد. لذا برای درمان باید به روانشناس یا مشاور مراجعه کنید. ممکن است فرد نیاز به مصرف دارو نیز داشته باشد.

ازدواج با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی

زندگی مشترک و روابط عاطفی با چنین فردی قطعا آن روی تلخ زندگی را برای شما نمایان خواهد کرد. بهتر است بگوییم ازدواج با چنین فردی توصیه نمی شود زیرا افراد خانواده و شریک عاطفی وی نیز درگیر نوسانات روحی آن خواهند شد.
مگر در شرایطی که فرد تمایل به درمان داشته باشد. در این حالت توصیه می کنیم ازدواج را تا بعد از تکمیل دوره درمانی عقب انداخته و درمان فرد را الویت قرار دهید.
اما اگر بیمار همسر یا یکی از افراد خانواده شماست بهتر است درمان را جدی بگیرید و پیگیر آن باشید. در غیر این صورت ادامه زندگی توصیه نمی شود.

طول دوره درمان چقدر است؟

طول دوره درمانی کاملا بستگی به شرایط فرد دارد. میزان پیشرفت بیماری در فرد عاملی موثر بر طول دوره درمانی خواهد بود. بعد از مراجعه به روانشناس بهتر است از وی بخواهید دوره درمانی و مدت آن را برای شما مشخص کند.
مشاور با توجه به میزان پیشرفت بیماری و شرایط فعلی بهترین روش درمانی را مشخص و میزان طول دوره فرد را مشخص خواهد نمود.

اگر با فردی مبتلا به بیماری اختلال شخصیت مرزی ارتباط دارید، همین حالا برای تعیین وقت مشاوره اقدام و یا با ما تماس بگیرید.

تشخیص اختلال شخصیت مرزی
تشخیص اختلال شخصیت مرزی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سارا
سارا
1 سال قبل

بسیار عالی بود… بیمار شایعی است که متاسفانه جدی گرفته نمی شود

1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x