افسردگی در بارداری | علائم و راه های درمان

افسردگی در بارداری

افسردگی در بارداری | علائم و راه های درمان

بیماری افسردگی در بارداری یکی از شایع ترین حالات روحی است که ممکن است هر خانمی آن را تجربه کند. معمولا خانم در دوران بارداری آنقدر درگیر مسائل رسیدگی به فرزند خود می شوند که از حالات روحی و خلقی خود غافل خواهند شد. در ادامه درباره مهم ترین علائم افسردگی در بارداری و روش های درمانی آن با شما صحبت می کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

افسردگی در بارداری
افسردگی در بارداری

علائم افسردگی در بارداری چیست؟

از مهم ترین علائم افسردگی در دوران بارداری باید به این موارد اشاره کنیم:

  • احساس کلافگی و خستگی
  • افزایش افکار سمی و منفی
  • عدم اعتماد به نفس و پریشانی
  • گریه و غمگین بودن
  • تغییرات در الگوی خواب

احساس خستگی و کلافگی

یکی از مهم ترین تغییرات و علائم افسردگی در بارداری داشتن احساس خستگی و کلافگی است. تغییرات هورمونی در دوران بارداری معمولا مشکلاتی نظیر کلافگی را برای فرد ایجاد می کند.
احساس خستگی فرد را کلافه کرده و مشکلات بسیاری را ایجاد می کند. با وجود استراحت بسیار و پس از بیدار شدن معمولا خانم های باردار احساس خستگی کرده و تمایل به خواب بیشتری از خود نشان می دهند. خستگی در کنار دیگر علائم حاکی از افسردگی در دوران حاملگی است.

افکار سمی و منفی

در دوران بارداری افکار سمی و منفی بسیاری ممکن است بر فرد و احساسات وی غلبه کند، داشتن افکار منفی و سمی در این دوران اگر به مدت طولانی ادامه پیدا کند مشکلات بسیاری از جمله افسردگی را در پی خواهد داشت.
به این علت است که همواره توصیه می کنیم حتما در دوران بارداری افکار مثبت خود را تقویت کنید تا از بروز بیماری همچون افسردگی جلوگیری به عمل آید، اگر کنترلی بر چنین افکار و احساساتی ندارید حتما با فردی متعمد و کارشناس درباره این موضوع صحبت کنید.

نداشتن اعتماد به نفس

تغییرات ظاهری در دوران حاملگی برای خانم ها چالشی به وجود می آید که ممکن است تا پایان دوره با ظاهر جدید خود خو نگیرند، خانم ها نسبت به اندام خود حساس هستند و در دوران بارداری چاقی و افزایش وزن قابل توجهی را تجربه می کنند.
از این رو اعتماد به نفس آنان کاسته شده و ممکن است از نظر احساسی با خود درگیر شوند، به خود تلقین کنید این تغییرات موقتی است و بعد از پایان بارداری همه چیز مانند سابق و بهتر از آن خواهد شد.
برای داشتن برنامه غذایی مفید با پزشک تغذیه صحبت کنید و با توجه به شرایط خود برنامه غذایی مفیدی را دریافت کنید.

گریه و غمگین بودن

گریه کردن در دوران بارداری نشانی از بیماری افسردگی است، ممکن است به دلایل نامعلومی احساس غم و اندوه کنید و برای هر مسئله ای گریه کنید.
در دوران بارداری تاثیر تغییرات هورمونی را می توانیم به اشکال مختلفی ببینیم، یکی از مهم ترین آنها گریه کردن بسیار و احساس غم و اندوه در فرد است، این نشانه در کنار دیگر علائم ذکر شده حاکی از بیماری افسردگی در بارداری است.
لذا بهتر است حتما با پزشک خود درباره آن صحبت کنید و یا به مشاور روانشناس مراجعه کنید.

تغییر در الگوی خواب

بهم ریختن ساعت خواب یکی دیگر از علائم مهم افسردگی است، ممکن است ساعات بسیاری را بخوابید و یا از خوابی رنج ببرید، هر دو حالت می تواند نشانه ای از افسردگی در دوران حاملگی باشد.
مشکلات جسمی در این دوران بیشتر خواهند شد، بهم ریختن ساعت خواب یکی از شایع ترین عللی است که در دوران طولانی بارداری مشکلات بسیاری از جمله افسردگی را در پی خواهد داشت.
اگر در دوران بارداری هستید و علائم بالا را در خود می بینید بهتر است برای جلوگیری از پیشرفت بیماری با مشاور و پزشک خود مشورت کنید.

افسردگی در بارداری
افسردگی در بارداری

درمان افسردگی در بارداری

قطعا بیماری مانند افسردگی در هر دوره ای حتی بارداری نیاز به درمان دارد، روش های موثر بسیاری برای درمان افسردگی در دوران حاملگی وجود دارد، از مهم ترین روش های درمانی می توانیم به ورزش کردن، تقویت افکار مثبت، طبیعت گردی، آهنگ های شاد، خلوت گزینی و… اشاره کنیم، در ادامه درباره هر یک با شما صحبت می کنیم.

ورزش را فراموش نکنید

یکی از موثرترین روش ها برای کاهش میزان افسردگی این است که ورزش را الویت کار خود قرار دهید. ورزش کردن همیشه روحیه شاداب و سلامت بیشتری برای فرد به همراه خواهد داشت.
همچنین بر سلامت جنین موثر واقع می شود اما با توجه به دوران بارداری بهتر است حرکات ورزشی محدودتری را انجام دهید. با پزشک خود مشورت کنید و از وی بخواهید حرکات موثر و مناسب ورزشی را برای شما در نظر بگیرد.
قطعا ورزش کردن راهی موثر برای درمان مشکلات روحی و جسمی در دوران حاملگی خواهد بود. به تناسب اندام کمک می کند و در نتیجه چاقی حاصل از بارداری کمتر خود را نشان می دهد. روحیه ای سالم و شاداب را باید در دوران حاملگی تقویت کنید یکی از بهترین روش ها ورزش کردن است، ورزش را فراموش نکنید.

برنامه غذایی مناسب داشته باشید

داشتن یک برنامه غذایی قطعا بر حال جسمی و روحی شما موثر است. واکنش های گوارشی در دوران بارداری سخت است و اگر شما با چنین مسائلی درگیر هستید و می خواهید حالت تهوع و مشکلات گوارشی برایتان کمتر شود. لازم است حتما برنامه غذایی منظمی داشته باشید.
کاهش مشکلات گوارشی در حاملگی قطعا حال بهتری از نظر جسمی و روحی برای شما به همراه خواهد داشت. لذا برای درمان افسردگی و تقویت روحیه خود در دوران حاملگی توصیه می کنیم تحت نظر یک پزشک برنامه غذایی مفیدی را برای خود در نظر بگیرید.

به بدنتان استراحت دهید

قطعا در دوران حاملگی محدودیت های برای انجام کارها دارید. اما این به آن معنا نیست که خانم های باردار کاری انجام نمی دهند و خسته نمی شوند.
بلکه انرژی که کودک از مادر می گیرد تا رشد کند در کنار انجام امور خستگی بسیاری برای زنان باردار به همراه خواهد داشت.
لذا توصیه می کنیم حتما برای کاهش احساس افسردگی در بارداری به بدنتان استراحت دهید. و حتما از روش هایی برای کاهش مشکلات جسمی استفاده کنید.
کارهای کمتری انجام دهید و به دنبال راه هایی باشید که دوران بارداری برای شما لذت بخش تر باشد.

از مشاور کمک بگیرید

به عنوان روشی قطعی برای درمان افسردگی در بارداری باید به مشاور گرفتن از یک متخصص اشاره کنیم. اگر روش های بالا برای شما کارآمد نبود بهتر است به مشاور و روانشناس مراجعه کنید و با توضیح وضعیت جسمی خود از وی بخواهید تا مشکلات شما را کنترل و درمان کند.
روش های کارآمد ارائه شده توسط روانشناس برای سلامت جسمی مادر و جنین و سلامت روحی فرد موثر خواهد بود. برای سلامت روان خود حتما از یک مشاور کمک بگیرید.

اگر با افسردگی در دوران بارداری درگیر هستید، همین حالا برای تعیین وقت مشاوره اقدام و یا با ما تماس بگیرید.

افسردگی در بارداری

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]